MFProducties
MFProducties

FAQ

Wilt u een professionele bedrijfsfilm laten maken maar u weet niet goed hoe te beginnen? Lees dan onze Frequently Asked Questions!

 • Algemeen
 • Communicatie
 • Films
 • Websites

Wat maakt MFProducties?

MFProducties verzorgt al uw (online-)communicatiemiddelen:

Creatieve concepten, functioneel ontwerpen, grafisch ontwerpen, visitekaartjes, divers drukwerk, fotografie, promotiefilms, instructiefilms, animaties, TV-reclames, narrowcasting, time-lapses, webdesign & websites, webshops, SEO-werkzaamheden, social media begeleiding & training, content management systeem ontwikkeling, webhosting en domeinnaamregistratie.

Uit hoeveel mensen bestaat MFProducties?

MFProducties is in september 2006 opgericht door Maurice Gresnigt (M) en Frans van Hofwegen (F). Wij hebben samen meer dan 30 jaar werkervaring in het ontwikkelen van diverse multimedia en nieuwe media projecten. Dit doen wij voor kleine en grote organisaties.

Waar wij voor staan? Onze missie is uw merk en/of bedrijf succesvol te maken door het ontwikkelen van de juiste online communicatiemiddelen. Uw online communicatie van A tot Z regelen. Uw partner voor het ontwikkelen van bedrijfsfilms.

Hoe ziet jullie offerte eruit?

Aan de hand van het kennismakingsgesprek stellen wij een projectvoorstel op dat geheel toegespitst is op uw wensen en eisen. Uw doelgroep, het doel en het platform of presentatiemedium van het project worden omschreven.

Wij geven tevens invulling aan uw budget mogelijkheden en stellen een voorlopige planning op.

U ontvangt ons voorstel binnen vijf werkdagen per e-mail. Graag horen wij snel mogelijk van u zo wat u van ons voorstel vindt. Laten we daarom gelijk een telefonische afspraak inplannen om het voorstel te bespreken! Aan de hand van het gesprek passen wij eventueel het voorstel aan en u krijgt een vernieuwde versie opgestuurd.

Na uw akkoord gaan kunnen wij direct voor u aan de slag gaan!

Er zijn helaas nog geen vragen beschikbaar voor deze categorie.

Wat kost een bedrijfsfilm?

Dat kunnen we op voorhand lastig zeggen.

Iedere bedrijfsfilm is namelijk uniek omdat iedere organisatie waarvoor wij werken ook uniek is. Een bedrijfsfilm laten maken is dus maatwerk!

Wij maken voor ieder budget een bedrijfsfilm. Ze zijn er al vanaf €800. Ze zijn er ook van €20.000. Om u goed van dienst te kunnen zijn willen wij eerst kennis met u maken. Zo kunnen wij een goede inventarisatie maken van uw wensen en eisen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Ik wil een bedrijfsfilm laten maken. Hoe gaat dat in z’n werk?

Omdat wij met film uw verhaal gaan vertellen, moet onze creative director en regisseur u en uw organisatie eerst leren kennen.

De eerste stap naar een succesvolle film is dus een kennismaking bij u op kantoor. Tijdens deze afspraak leggen wij samen met u direct de basis voor een succesvol eindproduct.

Natuurlijk zijn ook uw collega’s die over het project beslissen - of straks input gaan geven over de inhoud- bij dit gesprek aanwezig.

Waarom zou ik door MFProducties een bedrijfsfilm laten maken?

Een goede foto zegt meer dan 1000 woorden. Denk eens in wat u met film allemaal teweeg kunt brengen! Film, animaties en bewegende beelden zijn het beste medium om de aandacht van uw publiek te pakken. Een goed uitgedachte bedrijfsfilm kunt u breed inzetten ten behoeve van uw marketing. Denk hierbij aan een film voor op uw eigen website of Youtube-kanaal maar ook voor beursstands, intranet, tijdens evenementen, op televisie, in de wachtkamer, bij de receptie of in uw presentatieruimte.

Wij maken al sinds 2006 met veel plezier en succes bedrijfsfilms. Voor grote en kleine organisaties. Voor multinationals, de overheid, grote bedrijven maar ook voor het MKB, start-ups en stichtingen.

Bekijk onze portfolio en overtuig uzelf van onze klasse.

Kan ik een offerte aanvragen zonder kennismakingsgesprek?

Nee, dat gaat helaas niet. Natuurlijk is het erg leuk om een bedrijfsfilm te laten maken maar u investeert niet zomaar in ons.

Filmprojecten zijn best wel arbeidsintensief en zijn maatwerk. Om ervoor te zorgen dat uw film straks meer oplevert dan het kost, moeten wij eerst samen met u op zoek hoe wij uw project succesvol kunnen maken. Zonder exact te weten wat uw wensen en eisen zijn kunnen wij ook geen invulling geven aan ons projectvoorstel.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Hoe werkt MFProducties?

Filmprojecten worden opgesplitst in een aantal onderdelen: de trajecten. Door op deze manier te werken krijgt u inzicht in de door ons uit te voeren werkzaamheden en wordt het project zo veel mogelijk modulair opgebouwd.

Elk traject wordt altijd eerst in overleg met u formeel afgerond, voordat wij verder gaan met het volgende onderdeel. De trajecten zijn:

Traject 1: Voorbereiding

Wij besteden veel tijd en moeite aan projectvoorbereiding en –communicatie. Wij starten met het uitwerken van de strategie en het concept:

 • Inventarisatie van de vraag
 • Conceptontwikkeling: het uitwerken van de user story
 • Uw vraag omzetten naar een succesvol en pakkend filmconcept
 • Creëren van (film-)stijl en vormgeving
 • Uitwerken van het script, opstellen van een storyboard of shotlist
 • Productievoorbereiding
 • Opstellen van de planning & overige projectontwikkeling
 • En natuurlijk het presenteren van ons concept bij u op kantoor

Traject 2: Het realiseren van alle materialen

 • Filmen op locatie
 • Motion-graphics & animaties opstellen
 • Audio ontwikkeling (muziek uitzoeken of componeren, voice-over opnames, etc)
 • Het presenteren van de eerste ruwe filmopzet bij ons op kantoor.

Traject 3: De uitvoering

 • Het verwerken van al uw feedback (gebaseerd op gepresenteerde eerste ruwe filmopzet)
 • Het editing van alle materialen
 • Effects & colorgrading
 • Tussentijds contact over het verloop van het editing proces (verantwoording van de door ons gemaakte keuzes)

Traject 4: Oplevering

 • Het presenteren van de uiteindelijke film.
 • Uitrenderen / opleveren van de film in het door u gewenste digitale formaat.
 • Samen met u het project evalueren

Traject 5: De vervolgfase, gebruiksfase of de nazorg

 • Diverse nazorg werkzaamheden
 • Ondersteuning t.b.v. de ingebruikname of lancering van de film
 • Het opstarten van vervolg trajecten, gelieerd aan het project

Hoe kan ik mij voorbereiden en wat zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het maken van goede bedrijfsfilm?

Een succesvolle film begint bij u en uw organisatie. Denk daarom goed na over bijvoorbeeld:

 • Het wie, wat, waar en waarom van uw eigen organisatie.
 • Wat is het doel van de film? Wat wilt u met de film bereiken?
 • Wat is de doelgroep van de film? Wie moet de film aanspreken en waarom?
 • Hoe wordt de film ingezet? Online via uw eigen website, op Facebook of op Youtube? Of offline via narrowcasting (bv. met een scherm in uw etalage), een presentatiescherm tijdens een presentatie of evenement. Of op een beurs?
 • Wie van uw organisatie of wie van uw klanten zouden er in de film terug kunnen komen?
 • Stel een (globaal) budget vast.
 • Hoe past de toekomstige film bij uw marketingstrategie?
 • Als u nadenkt over de toekomstige film, hoe ziet deze er dan uit? Verzamel vergelijkbare films van YouTube of van de concurrent die u aanspreken.

Laat ons u adviseren! Neem dus contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak.

Wat is een time-lapse?

Time-lapse is een filmtechniek waarmee dynamische processen (zoals de bouw of sloop van constructies, bewegende mensenmassa's, de ondergaande zon, of de groei van planten) op spectaculaire wijze versneld in beeld gebracht worden. Door een fotocamera op een vast punt om de X-aantal seconden een foto te laten maken, kan na verloop van tijd een spectaculaire time-lapse film gerealiseerd worden.

MF Producties is expert in het maken van time-lapses. Ze kunnen zowel losstaand of als onderdeel van een bedrijfsfilm ingezet worden.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Wat is een voice-over?

Een voice-over is een zogenaamde ‘commentaarstem’ die de film voorziet van gesproken teksten. Het is een zeer goede manier om toelichting te geven op het filmonderwerp.

MFProducties maakt uitsluitend gebruik van professionele mannen en vrouwen, die gespecialiseerd zijn in het maken van voice-overs.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Waarom zou ik door MFProducties een website laten maken?

Een moderne website is zo veel meer dan alleen een digitaal visitekaartje. Het is een belangrijk onderdeel van uw marketingmix en van uw communicatie strategie.

Daarom is het belangrijk dat u samenwerkt met een professioneel webbureau dat uw wensen en eisen begrijpt. Wij weten exact hoe u zich online moet profileren en begrijpen dat online communicatie meer is dan alleen maar het hebben van een goede website.

MFProducties is dé expert in online communicatie. Sinds 2006 werken wij voor particuliere merken, het MKB, overheidsinstellingen, stichtingen en zelfs voor banken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Wat maakt MFProducties?

Wij maken websites geheel op maat. Ons uitgangspunt is uw verhaal en uw organisatie. Tijdens een brainstormsessie bij u op kantoor worden doelstellingen, eisen en verwachtingen eerst uitvoerig besproken en onderzocht. Aan de hand van deze informatie maken wij een gedegen communicatieplan.

Al onze websites zijn visueel aantrekkelijk vormgegeven, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben daarom een streepje voor op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid. Ze scoren goed in de zoekmachines en zijn bruikbaar op alle schermen.

Soms is het niet nodig, of niet praktisch, om een website geheel op maat te laten maken. Zit u bijvoorbeeld in de start-up fase van uw bedrijf en bent u opzoek naar een passende oplossing voor uw eerste website? Of bent u op zoek naar een professionele website voor uw bedrijf of organisatie en u wilt de website snel online hebben? Met een voordelige website van MFProducties doet u geen consessies.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Hoe werkt MFProducties?

Webprojecten worden opgesplitst in een aantal onderdelen: de trajecten. Door op deze manier te werken krijgt u inzicht in de door ons uit te voeren werkzaamheden en wordt het project zo veel mogelijk modulair opgebouwd.

Elk traject wordt altijd eerst in overleg met u formeel afgerond, voordat wij verder gaan met het volgende onderdeel. De trajecten zijn:

Traject 1: Conceptfase

Wij besteden veel tijd en moeite aan projectvoorbereiding en –communicatie. Wij geloven dat een goede voorbereiding cruciaal is voor een succesvol online communicatieproject. Wij starten daarom met het uitwerken van de strategie en het bepalen van het concept:

 • Inventarisatie van de vraag
 • Conceptontwikkeling: het vertalen van uw verhaal naar een gedegen online communicatieplan.
 • Het opstellen van de planning & overige projectontwikkeling
 • En natuurlijk een brainstormsessie bij u op kantoor
 • Desgewenst realiseren wij voor aanvang van het project een compleet plan in de vorm van een functioneel ontwerp.

Traject 2: Ontwerpfase

Het grafisch ontwerp van de website wordt aan de hand van uw huisstijl en overige aangeleverde materialen opgezet. Het wordt direct na realisatie persoonlijk gepresenteerd. Eventuele opmerkingen verwerken wij eenmaal, voordat we starten met de productiefase. Door op deze manier te werken heeft u altijd volledige controle over het project.

Traject 3: De productiefase

Tijdens de productiefase worden het grafisch ontwerp omgezet in een werkende website. Daarna wordt de website geschikt gemaakt voor ons content beheersysteem (MFCMS genaamd), waarmee u zelfstandig uw website kan beheren.

Uw website wordt uitgebreid getest op Windows, Mac OS X, iOS en Android. Wij gebruiken hiervoor diverse browsers zoals Internet Explorer, FireFox, Opera, Chrome en Safari.

Traject 4: Gebruikfase

Na oplevering kunt u uw website zelfstandig beheren met MFCMS; het Content Management Systeem van MF Producties. Eenmaal ingelogd kunt u op eenvoudige wijze zelfstandig webpagina’s wijzigen of nieuwe webpagina’s toevoegen. Ook is het mogelijk afbeeldingen, documenten (zoals PDF- en Worddocumenten) te gebruiken en het navigatiemenu te wijzigen.

Na het opleveren van de website maken wij een afspraak voor een uitgebreide demonstratie van MFCMS. Tijdens de afspraak geven wij tevens een uitvoerige training over het schrijven van effectieve webteksten, SEO (Search Engine Optimization) en webtoegankelijkheid.

Gedurende het gebruikscontract leveren wij (telefonische) ondersteuning en beheren wij in samenspraak met u de website en overige online communicatiemiddelen (zoals social media, adwords, etc).

Wat kost een website bij MFProducties?

Naast onze websites op maat leveren wij ook voordelige websites. Soms is het namelijk niet nodig, of niet praktisch, om een website geheel op maat te laten maken. Onze voordelige websites zijn al in één week online, gemakkelijk zelf te beheren met CMS en worden inclusief webhosting geleverd. Met onze professionele begeleiding, cursussen & trainingen staat u er nooit alleen voor.

Wij bieden drie standaard pakketten:

 • Website compleet: voor €690 en €15 p/mnd
 • Website plus: €845 en €29 p/mnd
 • Website op maat: Vanaf €2400 en €45 p/mnd

Website compleet

Inclusief 512MB webhosting, dagelijkse back-ups, domeinnaamgestratie voor €33,- per jaar, 3 e-mailboxen van 100MB, webdesign gebaseerd op uw eigen huisstijl en logo, eenvoudig zelf uw website beheren, onbeperkt webpagina’s aanmaken, Googlevriendelijke HTML-code, ontactformulier met Google Maps, links naar social media, uitgebreide statistieken en een gratis vrijblijvend intake- & adviesgesprek.

Website plus

Alle mogelijkheden van Website compleet, plus:

1GB webhosting (512MB extra), SSL-certificaat mogelijk, gratis domeinnaamregistratie, 5 e-mailboxen van 250MB, IMAP-ondersteuning, responsive design (webdesign voor alle schermen), Google optimalisatie / SEO-module, professionele helpdesk, ondersteuning & coaching.

Website op maat

Alle mogelijkheden van Website plus maar nu ook met:

Op maat ontworpen webdesign: een uniek ontwerp van wereldklasse, modules op maat (bv. webshop) mogelijk, op maat gemaakte landingpages en 'handgeschreven' HTML-code voor de hoogst mogelijke ranking, intensieve begeleiding en coaching op maat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Krijg ik begeleiding nadat een website opgeleverd is?

Jazeker! Een website laten maken is een hele investering. Gelukkig heeft u bij MFProducties al een complete website vanaf €645,- en €15,- per maand, inclusief eenvoudig cms en webhosting. Met een website van MFProducties staat u er nooit alleen voor! Gedurende het gebruikscontract leveren wij (telefonische) ondersteuning en eventueel beheren wij in samenspraak met u de website.

Ons doel is uw organisatie online succesvol te maken. Daarom bieden wij na oplevering van de website diverse trainingen en cursussen aan, zodat u al uw doelstellingen behaalt:

 • Cursus 'Webmanagement'
 • Cursus 'Scoren met Google'
 • Cursus 'Social Media Marketing'
 • Training 'Afbeeldingen en film geschikt maken voor het web'

Cursus 'Webmanagement'

Bij het onderhouden van een website komt heel wat kijken. In de cursus 'webmanagement' delen wij onze jarenlange ervaring en leren wij u in één middag de fijne kneepjes van het vak.

Eerst demonstreren wij het CMS dat bij uw website geleverd wordt. Vervolgens leren wij u te kijken door de ogen van uw doelgroep, waarbij zaken aan bod komen op het gebied van webtoegankelijkheid en zoekmachine optimalisatie. Ook leert u effectieve teksten schrijven voor uw website.

Cursus 'Scoren met Google'

Met uw website goed gevonden worden in Google, wie wil dat nou niet? Tijdens de 'Google'-cursus leert u te scoren met Google. Het tweede onderdeel van de cursus gaat over Google Adwords: betaald adverteren in Google. Het derde onderdeel van de cursus gaat over Google Adwords: betaald adverteren in Google. Als laatste behandelen we Google Analytics en leren wij u webstatistieken te interpreteren en er correct naar te handelen.

Cursus 'Social Media Marketing'

Leer hoe u social media effectief gebruikt voor uw bedrijf. Hoe moet ik mijn doelgroep bereiken met social media? Moet ik hiervoor Twitter, Facebook, Google+ of een ander kanaal gebruiken? Wat zijn precies de verschillen tussen een Facebook- en Twitterbericht?

...En als die bezoeker mij eenmaal volgt of liked, wat moet ik dan vertellen en op welke manier? En hoe moet ik omgaan met negatieve tweets of reacties?

Allemaal vragen die uitgebreid aan bod komen tijdens de cursus 'Social Media Marketing'.

Training 'Afbeeldingen en film geschikt maken voor het web'

Materialen die u wilt gebruiken voor uw website (zoals afbeeldingen, foto's, film en video) moeten eerst geschikt gemaakt worden voor het internet. Tijdens deze korte cursus behandelen wij het verschil tussen diverse bestandsformaten en hoe u middels een grafisch softwareprogramma afbeeldingen exporteert voor het web.

Ook laten we zien waar uw videobestanden aan moeten voldoen zodat ze optimaal vertoond kunnen worden op YouTube, Vimeo en natuurlijk op uw eigen website.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Hoe snel kan mijn website online zijn?

Soms is het erg belangrijk dat uw website snel online komt te staan. Bij MFProducties kan uw website al in één week online zijn. Wij hebben hiervoor een vierdelig stappenplan ontwikkeld:

 • Bepaal de domeinnaam
 • Flowchart opstellen
 • Materialen maken & aanleveren
 • Offerte aanvragen en ons aan het werk zetten!

Bepaal de domeinnaam

De allereerste stap in het maken van uw website is het verzinnen van een domeinnaam. Optimaal gezien is de domeinnaam de naam van uw organisatie, product of dienst. Slogans zijn ook erg effectief en zijn met name geschikt in combinatie met een marketingactie.

Er zijn verschillende extensies verkrijgbaar zoals .com, .nu, .eu of .info. Een .nl domeinnaam is, afhankelijk van uw eigen situatie, in veel gevallen de beste keuze.

Het bedenken van een goede domeinnaam kan lastig zijn omdat de gewenste domeinnaam bijvoorbeeld al bezet is. Neem daarom gerust contact met ons op voor advies.

Kiest u voor ons websitepakket 'Website plus', dan is domeinnaamregistratie helemaal gratis. Laat ons dus direct uw domeinnaam registreren!

 • Zorg voor voldoende onderscheidend
 • Makkelijk uit te spreken
 • Eenvoudig te onthouden
 • Verzin een pakkende slogan
 • Reserveer alleen domeinen die u actief wilt gebruiken.
 • Verwerk de naam van uw organisatie, product of dienst.

Flowchart opstellen

Nadat u een domeinnaam gekozen heeft kunt u de website flowchart opstellen. Een flowchart is een schematische schets van alle pagina's in uw website, met lijnen verbonden om weblinks (URL's) aan te geven. Beter is om pijlen te gebruiken, zodat de bezoekersstroom inzichtelijk gemaakt wordt.

Wij raden u aan een flowchart eerst op papier te zetten. U begint met de belangrijkste pagina van uw website: de homepage (of te wel de indexpagina). Bepaal vervolgens de opzet van het navigatiemenu. In het navigatiemenu komen de belangrijkste onderwerpen van uw website, die in meerdere niveau's ondergebracht kunnen worden (middels dropdown menu bereikbaar). Let op dat u maximaal drie niveau's gebruikt (twee is optimaal).

Werk vervolgens de overige pagina's uit. In de flowchart moet elke pagina tenminste één keer verbonden zijn met een andere. Anders kan uw bezoeker niet alle informatie bereiken. Belangrijke pagina's maakt u goed bereikbaar door weblinks (URL's) veelvuldig toe te passen vanuit meerdere pagina's. Tevens zijn ze altijd in één klik bereikbaar.

 • Alleen de belangrijkste pagina's zet u in het navigatiemenu
 • Hou het navigatiemenu overzichtelijk en beknopt
 • Gebruik voldoende weblinks (URL's) zodat pagina's makkelijk te vinden zijn
 • Belangrijke informatie moet in één klik bereikbaar zijn
 • Laat u inspireren door voorbeelden op internet.

Materialen maken & aanleveren

De flowchart kan helpen inzien welke materialen u moet maken. Onderschat de waarde van goede content niet en realiseer dat goede content tijd kost om te maken. Materialen voor uw website bestaan uit:

 • Teksten
 • (Nieuws-)artikelen
 • PDF's
 • Foto's
 • Bedrijfsfilms
 • Illustraties, iconen en overige afbeeldingen

Een website is natuurlijk geen folder! Zorg daarom altijd dat uw website up-to-date is en relevant blijft voor uw bezoeker. Alleen websites die regelmatig vernieuwd worden zijn het (her-)bezoeken waard. Een blog of nieuwsgedeelte, i.c.m. goede social media marketing, kan hierbij een zeer effectief middel zijn dat tevens uw Google vindbaarheid verbetert. Een goede webmaster blijft kritisch op zijn teksten en past deze ook na publicatie nog regelmatig aan.

Maak gebruik van onze expertise! Wij bieden u diverse cursussen & trainingen aan die u helpen online te scoren! Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Offerte aanvragen en ons aan het werk zetten!

Heeft u bovenstaande stappen doorlopen? Vraag een offerte aan (vanaf slechts €690 en €15 p/mnd), wij bouwen uw website en leveren deze in één week op.

Meer weten? Neem dan contact met ons op en maak direct een afspraak.

Maak hier uw afspraak

Interesse in ons bedrijf?
Dat komt goed uit; wij zijn ook nieuwsgierig naar u!

Zet vandaag de eerste stap naar een succesvolle bedrijfsfilm of website.

Wij streven naar een duurzame klantenrelatie en willen u en uw organisatie eerst wat beter leren kennen. Vergeet daarom niet een aantal voorkeursdata door te geven voor een afspraak bij u op kantoor.

Meer weten over onze werkwijze?
Lees de Frequently Asked Questions.

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

Bel: 030 8772 670 of mail: info@mfproducties.nl

© 2019 MFProducties | KvK 64365301 | Bank NL08 RABO 0125 5951 23 | BTW NL134780802-B02 |
Voorwaarden | Privacyverklaring | In-/uitschrijven nieuwsbrief